“Enjoy, it’s from Europe” – Što Hrvatska može promovirati: HRVATSKA JUNETINA

Junetina 22
Meso Udruge Baby Beef davno je osvojilo Italiju i arapske zemlje, a čak 50 posto proizvodnje odlazi na izvozna tržišta

 

PROIZVOD: Juneće meso Udruge Baby Beef

PODRUČJE PROIZVODNJE: Cijelo područje Hrvatske

PODACI O UDRUZI: Udruga Baby Beef okuplja oko 330 tovljača junadi, što čini 90 posto sektora tovnog govedarstva. Članovi Udruge uzgoje oko 120.000 junadi godišnje i ostvare više od milijardu kuna prihoda.

TRŽIŠNI POTENCIJAL: Prvi put u deset godina, tijekom 2018. godine zaustavljen je uvoz: ukupni uvoz goveđeg mesa u 2018. godini rastao je dva posto, a svježeg goveđeg mesa jedan posto. Prodaja hrvatske junetine Udruge Baby Beef rasla je i do 25 posto u pojedinim trgovačkim lancima. Udruga čini 90 posto proizvodnje junetine u zemlji, a tijekom 2018. godine dobila je više od 50 novih članica i povećava proizvodnju. Hrvatska junetina u prvoj godini od pokretanja branda ušla je u desetak velikih trgovačkih lanaca.

IZVOZ: Hrvatska junetina iznimno se cijeni na vanjskim tržištima, primjerice u Italiji, pa u izvoz odlazi oko 50 posto junadi ove Udruge. Posljednjih godina su otvorili tri nova tržišta –Kosovo, Srbija i Crna Gora – a sad se intenzivno radi na otvaranju Turske. Izvozi se i na tržište Libanona, Libije, Egipta i drugih arapskih zemalja. Oko 50 posto proizvodnje izvozi se kroz prodaju žive stoke za zemlje Bliskog Istoka i putem prodaje mesa za Italiju.

ZAŠTITA: Tijekom 2018. godine, Udruga je pokrenula vlastitu robnu marku Hrvatska junetina. Udruga je prvi rođendan svoje robne marke dočekala uz pozitivne brojke: prodaja mesa u trgovačkim lancima i mesnicama rasla je po dvoznamenkastim stopama.

POTENCIJALNA TRŽIŠTA ZA PROMOCIJU: Italija, pojedine regije u kojima je Baby Beef prisutan već dugi niz godina kroz restorane i trgovačke lance. Turska, tržište u snažnom razvoju koje kupuje na globalnom tržištu ogromne količine živih životinja, ali i mesa. Arapske zemlje – Libija, Egipat, Libanon i druge. Zemlje u regiji: BiH, Kosovo, Albanija, Srbija, Makedonija, Crna Gora.

 

Konzultantska tvrtka SMARTER nudi vam usluge izrade projektne dokumentacije te kompletne pripreme za projekt promocije i marketinga kroz projekt “Enjoy, it’s from Europe”.

Javite nam se s povjerenjem!

 

Povezane objave

Leave a comment

Together we are Smarter

SMARTER
info@smarter.hr
Radnička cesta 39
10000 Zagreb, Croatia
+385 1 6132 130