“Enjoy, it’s from Europe” – Što Hrvatska može promovirati: Pršut

pršut2
Pršut – proizvodi zaštićeni s oznakama kvalitete
Istarski pršut – oznaka izvornosti
Dalmatinski, Drniški i Krčki pršut – oznaka zemljopisnog podrijetla

 

PROIZVOD: Istarski, Dalmatinski, Drniški i Krčki pršut (Hrvatski pršuti)

PODRUČJE PROIZVODNJE: Splitsko-dalmatinska županija, Istarska i Primorsko-goranska županija.

PROIZVODNJA: 350.000 komada pršuta

TRŽIŠNI POTENCIJAL: Za realizaciju tržišne prednosti potrebno je, uz oznaku izvornosti i oznake zemljopisnog podrijetla, kreirati i financirati strategiju promocije kojom će se potrošačima objasniti kvalitativne prednosti hrvatskih pršuta, kako bi bili spremni platiti nešto veću cijenu.

Tradicionalni hrvatski proizvodi PRŠUTI – Prvi nosioci europskih oznaka kvalitete.

KVALITETA: Kvaliteta sukladna specifikacijama. Proizvodi su PDO/PGI pa se mjerama promocije posebno ističe EU kvaliteta potvrđena oznakama.

POTENCIJALNI NOSITELJI PROJEKTA: Klaster Hrvatskih pršuta ili Udruge proizvođača, a može i više njih zajednički.

IZVOZ: Svi preduvjeti koji bi trebali omogućiti lakši plasman hrvatskih pršuta na tržištu, po optimalnim cijenama i to kako na domaćem tržištu, tako i na izvoznim tržištima, na kojima izvoz pršuta raste zadnjih godina.

TRŽIŠTA ZA PROMOCIJU: Slovenija, Italija i Njemačka te Hrvatska.

ZAŠTITA: Pršuti su proizvodi koji su prvi zaštićeni EU oznakama kvalitete te bi za proizvode pršute bilo izuzetno korisno da se na tradicionalnim tržištima promovira uz europske sustave kvalitete i europske oznake izvornosti i oznake zemljopisnog podrijetla, koje daju dodanu vrijednost našim pršutima. Cilj promocije je i podići svijest građana o poznavanju europskih oznaka.

PREDNOST PROMOCIJE: Uz podršku županija, naročito Splitsko-dalmatinske županije, pršut može biti jedan od najprihvatljivijih proizvoda za promociju na intra i tržištu trećih zemalja. EU daje prednost prepoznatljivim proizvodima sa zaštitom, oznakama kvalitete.

 

Konzultantska tvrtka SMARTER nudi vam usluge izrade projektne dokumentacije te kompletne pripreme za projekt promocije i marketinga kroz projekt “Enjoy, it’s from Europe”.  

Javite nam se s povjerenjem!

Povezane objave

Leave a comment

Together we are Smarter

SMARTER
info@smarter.hr
Radnička cesta 39
10000 Zagreb, Croatia
+385 1 6132 130